Τετάρτη, Μαρτίου 16, 2011

Ιστορική πρόκριση της ΑΤΡΟΜΗΤΑΡΑΣ στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος!


Όπου και ευελπιστώ μετά και τον επαναληπτικό ΠΑΟΚ-Α.Ε.Κ.άρας στις 21:00 απόψε (16/3/2011) να παίξουν οι δυό αγαπημένες μου ομάδες (και να νικήσει η Α.Ε.Κ. ...:) ...)
Ιστορική πρόκριση γιά την ομάδα του Ατρόμητου Αθηνών, πρώτη φορά θα αγωνιστεί στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, αποκλείοντας δε τον υπερόπτη γνωστό μπέο, που πριν τους αγώνες των ...προημιτελικών ονειρευόνταν τελικό Ολυμπιακου Πειραιώς με Ολυμπιακό Βόλου (παραγκαρχών με παραγκόπουλα-παράρτημα δηλαδή)... Τώρα άστον να κλαίει, ήδη οι Βολιώτες τον πήραν (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ) στο κυνήγι ( http://sports.in.gr/football/cup/article/?aid=1231100033 ), ο εισαγγελέας δε ερευνα και ελπίζουμε να αποδώσει δικαιοσύνη το σκάνδαλο της (γαβρο)παράγκας Νο2...
Ο Αχιλλέας Μπέος δεν συγκράτησε τα νεύρα του μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού Βόλου

Ο Αχιλλέας Μπέος δεν συγκράτησε τα νεύρα του μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού Βόλου  




Αθήνα
Με τη λήξη του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας και τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού Βόλου από τον Ατρόμητο, ορισμένοι οπαδοί των γηπεδούχων άρχισαν να φωνάζουν υβριστικά συνθήματα κατά του Αχιλλέα Μπέου. Αυτό εξόργισε τον «ισχυρό» άνδρα της ΠΑΕ, ο οποίος σκαρφάλωσε τα κάγκελα και προσπάθησε να επιτεθεί σε έναν οπαδό που τον έβρισε χυδαία, με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου να του απαντά αναλόγως.

Η κατάσταση πήρε διαστάσεις καθώς ο Αχιλλέας Μπέος προσπάθησε να κυνηγήσει τον οπαδό και μάλιστα έφτασε μέχρι και έξω από το γήπεδο, εκεί όπου και άλλοι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου άρχισαν να φωνάζουν εναντίον του Μπέου: «Γύρνα στον Πανιώνιο, ντροπιάζεις τον Βόλο» και «Πήγαινε να τα βρεις με τον Πατέρα και φύγε από εδώ» και πολλά άλλα.

========================================================================




http://sports.in.gr/football/cup/article/?aid=1231099922



Στα ημιτελικά του Κυπέλλου

Ο Ατρόμητος πέρασε στον τελικό, περιμένει αντίπαλο από το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (21:00)

Και στη μέση η... πρόκριση

Και στη μέση η... πρόκριση   (Φωτογραφία:  ICON )




 
Αθήνα
Ο Ατρόμητος απέκλεισε τον Ολυμπιακό Βόλου και πέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία του στον τελικό του Κυπελλου Ελλάδας. Οι Περιστεριώτες εχοντας νικήσει 2-1 στον πρώτο αγώνα, απέσπασαν ισοπαλία 0-0 στο Πανθεσσαλικό και πλέον περιμένουν αντίπαλο. Αυτός θα προκύψει από τη ρεβάνς ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ (21:00) με τον πρώτο αγώνα του ΟΑΚΑ να έχει λήξει 0-0.

Ολυμπιακός Β. - Ατρόμητος (live)
(16/03/2011



Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός Βόλου (Μάκης Κατσαβάκης): Γιακούποβιτς, Ζέλεσι, Ζαραδούκας, Σανκαρέ, Ντολεζάι, Άλβαρες, Ρόκας, Ούμπιντες, Μόνχε, Μπρέσκα, Σολάκης.

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης):
Ιτάνζ, Σκόνδρας, Νάστος, Ολιβέιρα, Σαρμιέντο, Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης, Σαγκανόφσκι, Μπρίτο, Καμαρά


Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Τάσος Κάκος, ενώ βοηθοί θα είναι οι κ. Τάτσης και Καρσιώτης

Οι Περιστεριώτες έχουν το πλεονέκτημα από την νίκη στον πρώτο αγώνα (2-1), ενώ η ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη θα διεκδικήσει ένα γρήγορο γκολ που θα της δώσει το πάνω χέρι

Στον πάγκο των Ερυθρολεύκων θα είναι οι: Ρόκα, Τομάς, Ακόστα, Μητρόπουλος, Μαρτίν, Ροντρίγκες, Νέμετ.
Από την πλευρά των φιλοξενούμενων αναπληρωματικοί θα είναι οι: Καραγκιολίδης, Σαμπού, Δάρλας, Καραγκούνης, Τάτος, Καραλής, Αναστασάκος.
Απόντες για τον Ατρόμητο θα είναι οι Μιχαηλίδης και Μπαζίνσκι, για τους Βολιώτες θα απουσιάσει ο Κώστας Καπετάνος.

Ο Ατρόμητος έχει το πλεονέκτημα από την νίκη στον πρώτο αγώνα, όμως το εκτός έδρας γκολ δεν ξεγράφει τους Βολιώτες. Αλλωστε στο ματς του πρωταθλήματος στο Πανθεσσαλικό είχαν νικήσει 2-0.
Επεισόδιο πριν την σέντρα στον πάγκο του Ατρομήτου! Κάποιος πήγε προς τον Γιώργο Δώνη, τον έβρισε και οι δύο άντρες είχαν έντονο διάλογο.
Τα πράγματα ηρέμησαν και ο αγώνας ξεκίνησε.
Δυνατό ματς με τις δύο ομάδες να δείχνουν αγχωμένες, καθώς είναι ένα από τα πιο σημαντικά ματς της ιστορίας τους.
Πρώτη ενδιαφέρουσα φάση για τους γηπεδούχους στο 15ο λεπτό. Ο Μπρέσκα έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά, ο Σανκαρέ έπιασε την κεφαλιά και ο Σολάκης προσπάθησε να κάνει ένα ανάποδο ψαλίδι, όμως τον πρόλαβε ο γκολκίπερ του Ατρομήτου
Μεγάλη ευκαιρία για τον Ατρόμητο στο 21'. Ο Μπρίτο βρήκε με όμορφο τρόπο τον Καμαρά, όμως ο Γιακούποβιτς έδιωξε αποφασιστηκά το σουτ του Σενεγαλέζου
25' Καλή στιγμή για τους Βολιώτες με τον Μπρέσκα. Ο Μόνχε σέντραρε από τα αριστερά, ο Σλοβάκος βρέθηκε μόνος του στο σημείο του πέναλτι, όμως το σουτ του πέρασε αρκετά πάνω από τα δοκάρια του Ιτάνζ.
  

Σανκαρέ και Καμαρά από το ματς στο Πανθεσσαλικό
Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα 35 λεπτά, όμως ο Ατρόμητος παρουσιάζει καλό πρόσωπο στην άμυνα και περιμένει να δημιουργήσει προβλήματα με αντεπιθέσεις.
45' Κίτρινη κάρτα στον Αλβάρες για μαρκάρισμα στον Σφακιανάκη. Είναι η πρώτη στο ματς.
45+1' Λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Χωρίς γκολ ολκληρώθηκε το πρώτο μέρος, με μόλις πέντε σουτ (τα τέσσερα για τον Ολυμπιακό Βόλου, μόλις ένα για τον Ατρόμητο).

Ξεχώρισαν οι δυνατές μονομαχίες στα πρώτα 45 λεπτά
Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Χωρίς κάποια αλλαγή οι δύο ομάδες

Δυναμική η παρουσία του κόσμου το γήπεδο
Πρώτη καλή φάση στο δεύτερο μέρος για τον Ολυμπιακό Βόλου στο 49'. Καλή εκτέλεση φάουλ από τον Ούμπιδες, ο Σανκαρέ προσπάθησε να σκοράρει με προβολή, όμως η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Ιτάνζ.
51' Κίτρινη κάρτα στον Ολιβέιρα του Ατρομήτου, καθώς κοντρόλαρε την μπάλα με το χέρι.
Πρώτη αλλαγή για τον Ολυμπιακό Βόλου στο 55', με τον Μαρτίν να παίρνει την θέση του Μάριο Μπρέσκα.
Με δύο επιθετικούς θα συνεχίσουν οι Ερυθρόλευκοι. Ο Μαρτίν θα πάει δίπλα στον Σολάκη, ενώ ο Ούμπιδες θα πάει δεξιά, με τον Μόνχε αριστερά.
Πρώτη αλλαγή και για τον Ατρόμητο στο 58ο λεπτό. Ο Τάτος αντικατέστησε τον Μπρίτο.
62' Κίτρινη κάρτα για τον Σανκαρέ, καθώς τράβηξε την φανέλα του Καμαρά.
65' Δεύτερη αλλαγή για τον Ολυμπιακός Βόλου. Ο Ακόστα στην θέση του Ρόκα.

Ο Αχιλλέας παραγκο-Μπέος
Μεγάλη ευκαρία για τον Ατρόμητο στο 66'. Ο Καμαρά βρέθηκε απέναντι από τον Γιακούποβιτς, όμως ο γκολκίπερ των γηπεδούχων αρνήθηκε το γκολ στον Σεναγαλέζο επιθετικό για δεύτερη φορά στο ματς.
Αλλαγή για τον Ατρόμητο στο 70ο λεπτό. Ο Αναστασάκος μπήκε στην θέση του Καμαρά.
Τεράστια ευκαιρία για τον Ατρόμητο στο 72'. Ο Αναστασάκος έκανε ωραία κίνηση στην μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού Βόλου, όμως το πλασέ του Ελληνα επιθετικού κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Γιακούποβιτς.
75' Κίτρινη κάρτα στον Νεμπεγλέρα για μαρκάρισμα στον Μαρτίν.
Τελευταία αλλαγή για τους γηπεδούχους στο 78'. Ο Νέμετ μπήκε στην θέση του Σολάκη.
Τελευταία αλλαγή και για τον Ατρόμητο στο 82', με τον Σαμπού να παίρνει την θέση του Σαρμιέντο
90' Κοντά στο 1-0 ο Ατρόμητος. Ο Αναστασάκος βρέθηκε απέναντι από τον Γιακούποβιτς, όμως ο πορτιέρο των Ερυθρολεύκων έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.
Πέντε τα λεπτά των καθυστερήσεων.
Δραματικά τα τελευταία λεπτά. Πάντα στο 0-0 η αναμέτρηση.
Κίτρινη κάρτα στον Νάστο στο 94' για καθυστέρηση.
90+5' Λήξη του αγώνα. Ο Ατρόμητος στον τελικό του Κυπέλλου
 Ολυμπιακός Βόλου-Ατρόμητος 0-0 (videos)

http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/GreekCup/OlympVolou_Atromitos/314391.html

Την πρώτη του συμμετοχή σε τελικό κυπέλλου Ελλάδας πανηγυρίζει ο Ατρόμητος που άξιζε τη νίκη με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου (0-0). Το Contra.gr στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Μπέος : "Ορκίζομαι ότι φεύγω από το Βόλο". (στο καλό !!! )
Η εικόνα του αγώνα
Oι δύο ομάδες κλήθηκαν να υπηρετήσουν ένα ποδοσφαιρικό πλάνο που προφανώς δεν τους ταιριάζει. Ο Ολυμπιακός Βόλου έπρεπε (υποχρεωμένος από το 1-2 του πρώτου αγώνα) να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίες και να προσπαθήσει να συνδυαστεί στους λιγοστούς χώρους που άφηνε η άμυνα του Ατρομήτου. Δεν ήταν εύκολο για μία ομάδα που έχει συνηθίζει να παίζει στην κόντρα επίθεση και να απλώνει το παιχνίδι της. Γι’ αυτό άλλωστε δεν προέκυψαν και κλασικές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο.
Από την πλευρά τους οι Περιστεριώτες δεν έδειξαν να ενδιαφέρονται για δημιουργία και περιορίστηκαν από την αρχή σ’ ένα παθητικό ρόλο τον οποίο δεν έχουν συνηθίσει να διαδραματίζουν. Ο σκοπός (του τελικού) όμως αγίαζε τα μέσα και ο Γιώργος Δώνης προτίμησε να διασφαλίσει την ουσία και όχι να εφαρμόσει την ποδοσφαιρική φιλοσοφία του.
Mε το 0-0 να σφραγίζει την αναμέτρηση στο πρώτο 45 λεπτό ο Βόλος ήταν υποχρεωμένος από τις συνθήκες να ρισκάρει περισσότερο. Το έκανε με σχετικό μέτρο, απέκτησε και πάλι την πρωτοβουλία τωγ κινήσεων αλλά οι μέσοι του, νωθροί και ασύνδετοι, δεν μπορούσαν να βγάλουν τους Σολάκη και Μαρτίν σε θέση βολής. Στο άλλο μισό τερέν, ο Ατρόμητος είχε τους χώρους που ήθελε για να δράσει αλλά και τον παίκτη για να φύγει σφαίρα στην κόντρα, τον Καμαρά. Τη μεγάλη ευκαιρία όμως οι φιλοξενούμενοι την έχασαν με τον αντικαταστάτη του Σενεγαλέζου φορ και δεν ήταν άλλη από το σουτ στο δοκάρι του Αναστασάκου στο 72’.
Από εκεί και πέρα θα μπορούσε εύκολα κάποιος να μαντέψει το σκηνικό. Ο Μάκης Κατσαβάκης φρέσκαρε ακόμη περισσότερο την επίθεσή του με την είσοδο του Νέμεθ ενώ ο Γιώργος Δώνης ενίσχυσε την άμυνά του (έπαιξε με τρία στόπερ) ρίχνοντας στη μάχη τον πανύψηλο Σαμπού. Ακόμα και τότε οι Περιστεριώτες, αν και βρίσκονταν υπό πίεση, ήταν πιο επικίνδυνοι και μάλιστα στο 90’ έχασαν ακόμη μία σπουδαία ευκαιρία και πάλι με τον Αναστασάκο. Και αφού δεν τιμωρήθηκαν από τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου (δεν βάζεις γκολ,δέχεσαι) πανηγύρισαν την πρόκριση στο μεγάλο τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία τους.
ΜVP
Παράδειγμα προς μίμηση για την αγωνιστική συμπεριφορά του ο Κώστας Νεμπεγλέρας. Παρά τα 36 του χρόνια «έφαγε» το γήπεδο και βρέθηκε σχεδόν παντού.
Κλειδί αγώνα
Η σχεδόν άψογη ανασταλτική λειτουργία του Ατρομήτου περιόρισε αισθητά την επιθετική δραστηριότητα των γηπεδούχων και δεν τους επέτρεψε να πατήσουν περιοχή.
Αδύναμος Κρίκος
Αχρωμος, αργός και χωρίς εμπνεύσεις ο Μάριο Μπρέσκα αντικαταστάθηκε δικαίως από τον προπονητή του.
Καρέ - καρέ: Ο Σανκαρέ ολομόναχος στο σημείο του πέναλτι, πιάνει την κεφαλιά, όμως η μπάλα περνά ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Ιτάνζ.

19': Μακρινό σουτ του Ντολεζάι, ο Ιτάνζ ελέγχει την πορεία της μπάλας η οποία καταλήγει άουτ.

20': Μπρίτο και Καμαρά αλλάζουν γρήγορα την μπάλα και ο τελευταίος με σουτ, απειλεί για πρώτη φορά την εστία του Ολυμπιακού. Ο Γιακούποβιτς διώχνει με γροθιές. Δείτε τη φάση εδώ.

25': Κοντινή προβολή του Μπρέσκα, η μπάλα ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Ιτάνζ. Δείτε τη φάση εδώ.

49': Εκτέλεση φάουλ του Ούμπιντες, ο Σανκαρέ πετάγεται στην πορεία της μπάλας, όμως δεν την βρίσκει για λίγα εκατοστά. Δείτε τη φάση εδώ.

53':
Σουτ του Ούμπιντες, ο Ιτάνζ μπλοκάρει εύκολα. Δείτε τη φάση εδώ.

66': Ο Καμαρά ολομόναχος στην περιοχή του Ολυμπιακού, επιχειρεί το πλασέ, για να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Γιακούποβιτς. Δείτε τη φάση εδώ.

70': Ο Καμαρά αποχωρεί απογοητευμένος από τον αγωνιστικό χώρο για να δώσει τη θέση του στον Αναστασάκο. Χαρακτηριστική η χειρονομία του Σενεγαλέζου προς τον Γιώργο Δώνη, κατά τη διάρκεια της αλλαγής του.

72': Υποδειγματική επιθετική προσπάθεια του Ατρομήτου, ο Αναστασάκος γίνεται αποδέκτης της μπάλας, το σουτ που επιχειρεί όμως καταλήγει στο αριστερό δοκάρι του Γιακούποβιτς. Δείτε τη φάση εδώ.

88': Σουτ του Ούμπιντες, η μπάλα πάνω από την εστία του Ιτάνζ.

88': Ο Αναστασάκος μπαίνει στην περιοχή, κάνει το σουτ, όμως ο Γιακούποβιτς αποκρούει με γροθιές. Δείτε τη φάση εδώ.
10':


91': Κεφαλιά του Μάρτινς, μπλοκάρει ο Ιτάνζ.

Δείτε εδώ τους πανηγυρισμούς των παικτών του Ατρομήτου και το... σπριντ χαράς του Γιώργου Δώνη.
Οι συνθέσεις
Ολυμπιακός Βόλου: Γιακούποβιτς, Ντολεζάι, Ούμπιντες, Αλβάρες, Ρόκας (65' Ακόστα), Σέλεζι, Σολάκης (78' Σολάκης), Ζαραδούκας, Σανκαρέ, Μπρέσκα (56' Μάρτινς), Μόνχε.
Ατρόμητος: Ιτάνζ, Νάστος, Μελισσάς, Νεμπεγλέρας, Καμαρά (70' Αναστασάκος), Μπρίτο (58' Tάτος), Σαρμιέντο (82' Σαμπού), Σφακιανάκης, Σαγκανόφσκι, Ολιβέιρα, Σκόνδρας.

Διαιτητής: Αναστάσιος Κάκος
Βοηθοί: Δημήτρης Τάτσης, Απόστολος Καρσιώτης

Κίτρινες: 45' Άλβαρες, 62' Σανκαρέ / 51' Ολιβέιρα, 73' Νεμπεγλέρας, 95' Νάστος.
Κόκκινες:








Μικρά-Μικρά από το Πανθεσσαλικό:*** Ο Βόλος ζει στους ρυθμούς του μεγάλου ημιτελικού. Υπάρχουν αφίσες κολλημένες σε κάθε γωνιά της πόλης.

*** Η αποστολή του Ατρομήτου ξεκίνησε από τη Λάρισα περίπου στις 15:00, με επικεφαλής τον Γιώργο Σπανό.
*** Ήδη από τις 16:30 η ώρα, βρίσκεται πολύς κόσμος στο Πανθεσσαλικό.
*** Περίπου 10-12.000 φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου αναμένεται να βρεθούν στο γήπεδο. Υπενθυμίζεται ότι οι ομόλογοί τους του Ατρομήτου, δεν πήραν εισιτήρια.

*** Χλιαρές αποδοκιμασίες ακούστηκαν κατά την είσοδο των παικτών του Ατρομήτου στον αγωνιστικό χώρο. Ο Κώστας Νεμπεγλέρας "άκουσε" τα περισσότερα, λόγω της καταγωγής του από τη Λάρισα.

*** Αντίθετα, αποθεώθηκε κατά την είσοδό του, ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού, Έλντιν Γιακούποβιτς.
*** Ο καιρός είναι ιδανικός για ποδόσφαιρο, με ελαφρύ αεράκι. Η θερμοκρασία αγγίζει τους 12-13 βαθμούς.
*** Πενήντα λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα και ο κόσμος είναι σαφώς πολύ περισσότερος.

*** Αμφίβολος λόγω κωλικού στο νεφρό ο ρέφερι της αναμέτρησης Τάσος Κάκος. Αν δεν καταφέρει να είναι στην επιθυμητή κατάσταση, τη θέση του θα πάρει ο τέταρτος διαιτητής Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης.

*** "Κύπελλο, κύπελλο στον Παγασητικό", είναι το σύνθημα που δονεί την ατμόσφαιρα.

*** Στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού βρίσκονται μεταξύ άλλων οι Αχιλλέας Μπέος, Γιώργος Σπανός και ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης.

*** Σφυρίζει κανονικά, παρά το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, ο Τάσος Κάκος.

*** Λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη σέντρα, ένας άγνωστος (φίλαθλος προφανώς του Ολυμπιακού Βόλου) πλησίασε τον Γιώργο Δώνη με απειλητικές διαθέσεις και όπως φάνηκε στον τηλεοπτικό δέκτη του είπε "Κάτσε κάτω!"

Από τον πρώτο ημιτελικο στο Περιστέρι :
http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/GreekCup/Atromitos_OlympVolou/312344.html

Ατρόμητος-Ολυμπιακός Βόλου 2-1
Το γκολ του Σανκαρέ στο 79' αφήνει ανοιχτούς τους λογαριασμούς του Ατρομήτου με τον Ολυμπιακό Βόλου (2-1) για τον επαναληπτικό της μεθεπόμενης Τετάρτης στο Πανθεσσαλικό. Τον πρώτο ημιτελικό σχολίασε live για το Contra.gr o Αλέξης Σπυρόπουλος.
H εικόνα του αγώνα
Η επιλογή του Γιώργου Δώνη να ξεκινήσει το παιχνίδι με τρία αμυντικά χαφ (Σαρμιέντο, Νεμπεγλέρα και Σφακιανάκη) αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη αφού ο Ατρόμητος κατάφερε να επιβάλλει πλήρως το ρυθμό του στο πρώτο 20λεπτο κόντρα σ’ έναν Ολυμπιακό Βόλου που μπήκε μουδιασμένα στο ματς. Ο εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο Καμαρά δημιούργησε πολλά ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα ενώ στη δεύτερη καλή ευκαιρία ο Ατρόμητος ευτύχησε να σκοράρει. Η ασίστ του Καμαρά ήταν εξαιρετική και ο Σαγκανόφσκι δεν μπορούσε να αστοχήσει.
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Μάκης Κατσαβάκης άλλαζε συνεχώς θέσεις στους παίκτες της μεσαίας γραμμής του αλλά η ομάδα του κατόρθωσε να πάρει την πρωτοβουλία μόλις μετά το 30’ χωρίς μάλιστα να δημιουργήσει τη μεγάλη φάση. Αντιθέτως, ο Ατρόμητος έβρισκε ανοιχτούς χώρους στην κόντρα για να απειλήσει αλλά οι παίκτες του υστέρησαν απελπιστικά στην τελική πάσα. Παρόλα αυτά, οι Περιστεριώτες έχασαν καταπληκτική ευκαιρία με τον Σφακιανάκη στο 45’ το κοντινό σουτ του οποίου κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Γιακούποβιτς.
Ο Κατσαβάκης προτίμησε να μην περιμένει περισσότερο και από το 46’ έριξε στη μάχη τον Νέμεθ για να δώσει πνοή στην επίθεσή του. Ο Ολυμπιακός μπήκε σαφώς πιο δυνατά στην επανάληψη, κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 50’ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία με το δοκάρι του Μαρτίν. Εκτοτε όμως, ο Ατρόμητος κατάφερε να διαχειριστεί καλύτερα την πίεση του αντιπάλου του και να βρίσκει τις απαντήσεις.
Η κλάση του Καμαρά (ο διασκελισμός του οποίου θύμισε Καμαρά ημερών 2002) επέτρεψε μάλιστα στους γηπεδούχους να σκοράρουν και άλλο γκολ στο 61’ όταν ο Σενεγαλέζος πήρε…παραμάζωμα την αντίπαλη άμυνα πριν πασάρει στον Νεμπεγλέρα ο οποίος σκόραρε από πλάγια θέση.
Ο Ατρόμητος είχε εξασφαλίσει πια σκορ πρόκρισης, γεγονός που ανάγκασε τον Ολυμπιακό να ρισκάρει ακόμη περισσότερο φέρνοντας ολοένα και περισσότερους παίκτες στην επίθεση. Προφανές το…τολμηρό του πράγματος. Εφόσον όμως ο Καμαρά δεν μπόρεσε να κάνει το 3-0 στο ανεπανάληπτο τετ-α-τετ του 71’, οι φιλοξενούμενοι πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να κάνουν τη ζημιά. Αυτή έγινε στο 79’ με την κεφαλιά του Σανκαρέ η οποία αλλάζει εντελώς τα δεδομένα της ρεβάνς. Στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα ο Ατρόμητος, σοκαρισμένος από το γκολ που δέχθηκε, δεν κατάφερε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για ένα τρίτο γκολ και ο Ολυμπιακός κράτησε χωρίς πολύ ιδρώτα το ευνοϊκό, γι’ αυτόν, σκορ.
MVP
Ο Ανρί Καμαρά πραγματοποίησε το καλύτερο παιχνίδι του στην Ελλάδα. Με περίσσιες δυνάμεις, καταπληκτικές εμπνεύσεις και ασυναγώνιστη ταχύτητα έκανε άνω-κάτω την αντίπαλη άμυνα δημιουργώντας και τα δύο γκολ του Ατρομήτου. Αν είχε σκοράρει και στο 71’ θα έπαιρνε άριστα.
Κλειδί αγώνα
H χαμένη ευκαιρία του Καμαρά στο 71’ και το γκολ του Σανκαρέ στο 79’ σφράγισαν τη μοίρα της αναμέτρησης. Δεν έγινε το 3-0, αντιθέτως έγινε το 2-1.
Αδύναμος Κρίκος
Ουδείς από τους χαφ του Ολυμπιακού κατάφερε να δημιουργήσει κινδύνους για την εστία του Ατρομήτου με την μπάλα να παίζεται.

TO LIVE TOY ΑΓΩΝΑ:

Ο Αλέξης Σπυρόπουλος σχολιάζει: Ξεκάθαρος ο προσανατολισμός του Δώνη σε επιλογή παικτών υψηλής εμπειρίας. Ενα πρώτο ματς που τουλάχιστον στο ξεκίνημά του δεν είναι για Τάτο και Καραγκούνη, αλλά για τα βαριά χαρτιά ιδίως στο κέντρο, τύπου Νεμπεγλέρα, Σαρμιέντο, Σφακιανάκη, με προφανή στόχο τον έλεγχο της ροής του παιχνιδιού. Το περιμένουμε σε ένα καθαρό 4-3-3 με ένα ανάποδο τρίγωνο στο κέντρο, εξάρι τον Νεμπεγλέρα, μέσα δεξιά τον Σφακιανάκη και μέσα αριστερά τον Σαρμιέντο. Για τον Βόλο, μία διαφοροποίηση με τον Ρόκα να παίζει στη θέση του Σολάκη που σημαίνει ισορροπία και δόση συντηρητισμού στο αρχικό πλάνο. Το περιμένουμε 4-1-4-1 με μεγάλη απώλεια για ένα παιχνίδι που είναι για σκληρούς άνδρες, ο Μόνχε, στη θέση του οποίου παίζει ο Ρόκας.
Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δύο αστυνομικών που σκοτώθηκαν την Τρίτη.
3ο λεπτό: Σουτ του Νεμπεγλέρα, η μπάλα χτύπησε στον ώμο αμυντικού και απομακρύνθηκε. Δείτε εδώ τη φάση.
9ο λεπτό: Γκολ για τον Ατρόμητο! Μετά από ωραίο συνδυασμό του Καμαρά με τον Σαγκανόφσκι μέσα στην μεγάλη περιοχή ο δεύτερος με πλασέ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Γιώργου Δώνη.
Δείτε εδώ το γκολ.
13ο λεπτό: Καλό σουτ του Καμαρά, η μπάλα άουτ.

Ο Αλέξης Σπυρόπουλος σχολιάζει: Μόνο ο Ατρόμητος στο γήπεδο με το γνωστό σωστό ποδόσφαιρο. Αλυτο θέμα για τον Ολυμπιακό Βόλου η ελεύθερη κίνηση, σαν ζιζάνιο, του Καμαρά περί την περιοχή του και πολλές επαναλαμβανόμενες μισές επεμβάσεις που δίνουν δεύτερες ευκαιρίες επίθεσης στον Ατρόμητο. Σε μία τέτοια βρήκε την ευκαιρία ο Ατρόμητος και προηγήθηκε. Τελικά ο Ολυμπιακός Βόλου παίζει 4-2-3-1 με δεύτερο αμυντικό χαφ δίπλα στον Αλβαρεζ τον Ρόκα. Με κανά-δυο στημένα του Ούμπιντες προσπάθησε να σηκώσει μπάλα για τα βαριά κορμιά, όπως αυτά του Σανκαρέ και του Μάρτιν, αλλά τίποτα. Λογικό το 1-0.
21ο λεπτό: Ο Σκόνδρας δοκίμασε το σουτ από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής του Βόλου, αλλά ο Μπρέσκα πρόλαβε και έβαλε το πόδι του.

Ο Αλέξης Σπυρόπουλος σχολιάζει: Ο,τι σημειώσαμε στο πρώτο κομμάτι με τη μόνη διαφορά ότι μετά το 20' υπάρχουν σημεία εμφάνισης του Ολυμπιακού Βόλου στον αγωνιστικό χώρο. Κάποιες εναλλαγές των Μπρέσκα-Ουμπίντες-Καπετάνου, αλλά κυρίως μπόρεσε και έφερε τον Μπρέσκα στην καρδιά των πραγμάτων με αποτέλεσμα να εξισορροπήσει την εικόνα και να δημιουργηθούν (ημιτελείς) προϋποθέσεις. Ο Ολυμπιακός παραμένει επικίνδυνος για την εστία του Μιχαηλίδη όσο κερδίζει στημένα. Να σημειώσουμε επίσης και τις έγκαιρες κάρτες του Κωνσταντινέα ιδίως αυτές στον Μάρτιν και τον Ολιβέιρα.
45ο λεπτό: Μεγάλη ευκαιρία για τον Ατρόμητο με τον Σφακιανάκη, ο οποίος έστειλε με πλασέ εξ επαφής τη μπάλα στο δοκάρι! Δείτε εδώ τη φάση.

Ο Αλέξης Σπυρόπουλος σχολιάζει: Λογικό 1-0 του Ατρομήτου, θα μπορούσε να είναι και 2-0. Πρωταγωνιστής μακράν ο Καμαρά, φανταστικοί και οι τρεις χαφ (Νεμπεγλέρας, Σαρμιέντο και Σφακιανάκης). Πληγή εξελίχθηκε για τον Ολυμπιακό Βόλου η αδυναμία του να καθαρίζει με τη μία τις φάσεις. Ετσι έφαγε το πρώτο γκολ, έτσι έγινε και στο δοκάρι του Σφακιανάκη.
50ο λεπτό: Η απάντηση του Ολυμπιακού Βόλου στο δοκάρι των γηπεδούχων. Κεφαλιά του Μαρτίν, η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι της εστίας του Μιχαηλίδη. Δείτε εδώ τη φάση.
61ο λεπτό: Γκολ για τον Ατρόμητο! Ο Καμαρά έδωσε έτοιμο γκολ στον επερχόμενο Νεμπεγλέρα και αυτός με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γιακούποβιτς για το 2-0! Δείτε εδώ το γκολ.

Ο Αλέξης Σπυρόπουλος σχολιάζει: Εφυγε ο Τσιώλης ήρθε εύκολα στην ενδεκάδα ο Νέμεθ. Ο Ολυμπιακός το γύρισε σε ένα καθαρό 4-4-2 με τον Αλβαρεζ και τον Καπετάνο στον άξονα, τον Ρόκα και τον Ούμπιντες στις δύο άκρες και δύο σέντερ φορ πράγμα που διευκόλυνε τον Μαρτίν, όπως φάνηκε στο ξεμαρκάρισμά του στο δοκάρι του 50'. Ο Βόλος κέρδισε μέτρα στο δεύτερο ημίχρονο, έγινε πιο πιεστικός και ουσιαστικά ο Ατρόμητος πήγε σε ένα καθαρό παιχνίδι αντεπιθέσεων πράγμα που όταν έχεις παίκτη σαν τον Καμαρά, μπορείς να κάνεις. Κάτι που φάνηκε στο 2-0.
79ο λεπτό: Γκολ για τον Ολυμπιακό Βόλου! Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Σανκαρέ με δυνατή κεφαλιά σκόραρε και μείωσε 2-1. Δείτε εδώ το γκολ.

Ο Αλέξης Σπυρόπουλος σχολιάζει: Δικαιώθηκε ο αγώνας του Ολυμπιακού Βόλου για ένα γκολ. Ο,τι έκανε πριν το 2-0 ο Ατρόμητος το έκανε μετά το 2-0, δηλαδή να παίζει στην κόντρα. Ο Βόλος είχε μικρές δυνατότητες να ανασχέσει τις κόντρες του Ατρομήτου εξ ου και η μετάθεση του Ρόκα στον άξονα όταν μπήκε ο Ακόστα. Ενδεικτικό αυτού η ευκαιρία του Καμαρά για το 3-0. Η μείωση του σκορ ήρθε από την υπεροχή του Ολυμπιακού στα στημένα, στον αέρα. Από ένα πρώτο στημένο κερδίζει το κόρνερ, από το κόρνερ πετυχαίνει το γκολ. Είναι χαρακτηριστικό ότι και στα δύο παιχνίδια πρωταθλήματος, σε Βόλο και Περιστέρι, ο Ολυμπιακός Βόλου βρήκε τα γκολ από ψηλά με τον Ντολεζάι να σκοράρει μέσα και έξω. Επίσης, δεν έγινε το 1-1 στο δοκάρι του Μαρτίν και έγινε το 2-0, δεν έγινε το 3-0 με τον Καμαρά και έγινε το 2-1 με τον Σανκαρέ. Ολα δίκαια.

Ο Αλέξης Σπυρόπουλος σχολιάζει: Οπως σημειώσαμε στο αμέσως προηγούμενο κείμενο, ένα σωστό σκορ το 2-1. Τα δύο γκολ για την ομάδα που έπαιξε καλά και το ένα για την ομάδα που υστέρησε, αλλά δεν παράτησε τις φιλοδοξίες της να πάει τελικό. Οτιδήποτε άλλο θα ήταν υπερβολή. Πλέον οι δύο ομάδες έχουν μπροστά τους δύο φανταστικές εβδομάδες προσμονής για τη ρεβάνς.
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μιχαηλίδης, Νάστος, Σαρμιέντο, Μπαζίνσκι, Νεμπεγλέρας, Ολιβέιρα, Αναστασάκος (88' Μπρίτο), Σφακιανάκης, Σκόνδρας, Καμαρά (90' Μελισσάς), Σαγκανόφσκι
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακούποβιτς, Ζαραδούκας, Σανκαρέ, Ντολεζάι, Αλβαρεζ, Καπετάνος (72' Ακόστα), Ούμπιντες, Ρόκας, Μάρτιν (82' Σολάκης), Μπρέσκα (46' Νέμεθ), Σζέλεσι
Διαιτητής: Κωνσταντινέας
Βοηθοι: Πάνου, Γούκος
Κίτρινες: Αναστασάκος, Νεμπεγλέρας - Μαρτίν, Ντολεζάι, Νέμεθ, Σολάκης


Μετά τον πρώτο αγώνα, ο παραγκάρχης (γαβροπουλο καλύτερα) Μπέος δήλωνε με στόμφο:
http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/GreekCup/Atromitos_OlympVolou/312391.html

Μπέος : "Στο Βόλο θα σας ρίξω 4"

Πεπεισμένος ότι η ομάδα του θα είναι αυτή που θα περάσει στον τελικό παρουσιάστηκε μετά το παιχνίδι ο Αχχιλέας Μπέος ο οποίος είχε φραστικό επεισόδιο με παίκτες του Ατρομήτου κατά την αποχώρησή του ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα όσα υποστηρίζει ο Σωτήρης Βοριάς. (το σκάνδαλο της παράγκας γάβρου Νο2 δηλαδή)
“Ο Βοριάς είναι ένας πικραμένος  που τον έχει αποβάλει το ποδόσφαιρο και σύντομα θα κληθεί να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη για όλα τα άθλια που έχει πει εις βάρος μου” .
Αναφερόμενος στον ημιτελικό ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βόλου τόνισε:” Αν και κάναμε μια κακή εμφάνιση ίσως τη χειρότερη ως τώρα, νομίζω ότι το γκολ μας δίνει αρκετές πιθανότητας και πιστεύω ότι εμείς θα είμαστε η ομάδα που θα περάσει στον τελικό . Έχουμε τη δυνατότητα να γράψουμε ιστορία και θα τα καταφέρουμε όπως πιστεύω ότι θα μπούμε και στην 1η πεντάδα του πρωταθλήματος και θα διεκδικήσουμε την έξοδό μας στην Ευρώπη μέσω τον πλέι οφ”.
Ο Αχιλλέας Μπέος είχε φραστικό επεισόδιο με παίκτες του Ατρομήτου το οποίο κατέληξε με την ατάκα του προέδρου της βολιώτικης ΠΑΕ “ελάτε στο Βόλο και θα σας βάλω τέσσερα” ωστόσο στη συνέχεια θέλησε να ρίξει τους τόνους λέγοντας "και ο Ατρόμητος να περάσει θα χαρώ".

ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ Ο μπέος;

Αλλά σκασίλα μας!

Η ΑΤΡΟΜΗΤΑΡΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ 2010-11! ΟΛΕ!

2 σχόλια:

Θωμάς Β. Σφέτσας - Thomas Sfetsas είπε...

http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/GreekCup/Atromitos/314485.html

Σπανός: "Πρώτα να σωθούμε και μετά το... κερασάκι στην τούρτα"

Ο Γιώργος Σπανός μοίρασε συγχαρητήρια για την πρόκριση του Ατρομήτου στον τελικό και έδωσε το σύνθημα για τίτλο.

"Είναι μία ιστορική, κορυφαία στιγμή για τη ομάδα μας. Συγχαρητήρια στους παίκτες και το προπονητικό τιμ γι' αυτή τη μεγάλη επιτυχία. Αφιερώνουμε την πρόκριση στον κόσμο μας. Στο πρωτάθλημα έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας, αλλά είμαι σίγουρος πως έχουμε την ποιότητα πολύ σύντομα να ξεφύγουμε από αυτή τη δύσκολη θέση. Στις 30 Απριλίου θα πάμε στον τελικό για να διεκδικήσουμε "το κερασάκι στην τούρτα", δηλαδή, τον τίτλο", δήλωσε ο πρόεδρος του Ατρομήτου.
Δηλώσεις παικτών:

Κώστας Νεμπεγλέρας: "Είναι μια ιστορική ημέρα για το Περιστέρι, αλλά και για την ομάδα. Όπως μαθαίνουμε γιορτάζει όλη η πόλη, αλλά και όλη η Ελλάδα, γιατί είμαστε πολύ καλή ομάδα, που οι φίλαθλοι χαίρονται να βλέπουν. Από αύριο το πρωί, αφήνουμε στην άκρη τη σημερινή επιτυχία, γιατί την Κυριακή έχουμε έναν ακόμη τελικό –για το πρωτάθλημα- κόντρα στον ΠΑΟΚ. Στο τέλος, είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρουμε να ξεφύγουμε από τις τελευταίες θέσεις και στον τελικό θα δώσουμε μεγάλη χαρά στον κόσμο μας".

Πασχάλης Μελισσάς: "Νιώθω ευτυχισμένος. Πρώτη φορά ζω τη συμμετοχή σε έναν τελικό. Στο α' ημίχρονο μαζευτήκαμε στην άμυνα, αλλά στο δεύτερο μέρος δείξαμε το γνωστό μας χαρακτήρα ως ομάδα και θα μπορούσαμε κάλλιστε και να σκοράρουμε. Το κλειδί για εμάς ήταν το πρώτο παιχνίδι που παίξαμε πάρα πολύ καλά και σήμερα που κρατήσαμε το «μηδέν» στην άμυνα. Οποιος και να είναι ο αντίπαλός μας στον τελικό θα τον κοιτάξουμε κατάματα. Από αύριο, όμως κιόλας υα συγκεντρωθούμε στο πρωτάθλημα και στο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ. Με το ίδιο πάθος και ζήλο θα βγάλουμε την ομάδα από τη δύσκολη θέση, που βρίσκεται στη βαθμολογία".

Θωμάς Β. Σφέτσας - Thomas Sfetsas είπε...

http://sports.in.gr/football/cup/article/?aid=1231100033

Παρελθόν ο Αχιλλέας Μπέος από τον Ολυμπιακό Βόλου

Παρελθόν από τον Ολυμπιακό Βόλου αποτελεί o Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος μετά τη λήξη του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας και τον αποκλεισμό της ομάδας του από τον Ατρόμητο, είχε επεισόδιο με ορισμένους οπαδούς των γηπεδούχων. Ο μεγαλομέτοχος τόνισε ότι η ομάδα πωλείται στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν. Ωστόσο, έκανε γνωστό ότι αν δεν βρεθεί επενδυτής θα παραδώσει τις μετοχές του στον Δήμο Βόλου ώστε, όπως δήλωσε: «Να επιστρέψει αυτή η ομάδα εκεί που είχαν συνηθίσει όλοι. Δηλαδή στην τρίτη ή τέταρτη εθνική κατηγορία».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου στη συνέντευξη Τύπου:

«Συγχαρητήρια στον Ατρόμητο που πέρασε δίκαια γιατί στα δύο αυτά παιχνίδια ήταν καλύτερα προετοιμασμένος ψυχολογικά. Δίκαια πάει στον τελικό και εύχομαι ότι καλύτερο. Από εκεί και πέρα θέλω να ευχαριστήσω τους περίπου 15 χιλιάδες που βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό αλλά και όλους όσοι δεν μπορούσαν να βρεθούν.

Συγνώμη για αυτά που τους πω και να ξέρουν ότι δεν είναι εν βρασμώ ψυχής. Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να παίρνει αυτό που του αξίζει και αυτή η μερίδα του Βόλου που απευθύνομαι δεν αξίζει να έχει τον Αχιλλέα Μπέο για πρόεδρο. Μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου και ότι και να γίνει σε αυτή, μαζί με τα παιδιά που τους δίνω ένα μεγάλο χειροκρότημα θα δώσουμε όλοι μαζί τον καλύτερο μας εαυτό για να πάρουμε αγωνιστικά ότι μας αξίζει. Μόλις τελειώσουμε ο Ολυμπιακός Βόλου πωλείται.

Παρέλαβα το 2008 αυτή την ομάδα με πάνω από 45 προσφυγές και χρέη. Αυτή τη στιγμή ίσως είναι η μοναδική ομάδα που δεν χρωστάει στο δυναμικό της. Αποχωρώ χωρίς ούτε ένα ευρώ χρέος. Αν δεν βρεθεί επενδυτής, όλοι οι παίκτες πωλούνται από ένα ευρώ. Θα παραδώσω τις μετοχές στο Δήμο Βόλου να τις διαχειριστεί και να οδηγήσει αυτή την ομάδα εκεί που αξίζει. Τρίτη, τέταρτη εθνική, εκεί που έχει συνηθίσει. Δεν τους αρέσει η ομάδα αυτή που είναι το μόνο υγιές κομμάτι αυτής της μίζερης πόλης. Αν νομίζεται ότι αυτά που λέω είναι λόγια εν βρασμώ ψυχής, σας ορκίζομαι στην ζωή του πατέρα μου που είναι σε δύσκολη κατάσταση ότι του χρόνου δεν θα είμαι στο Βόλο».

Το επεισόδιο στη λήξη του αγώνα

Με τη λήξη του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας και τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού Βόλου από τον Ατρόμητο, ορισμένοι οπαδοί των γηπεδούχων άρχισαν να φωνάζουν υβριστικά συνθήματα κατά του Αχιλλέα Μπέου. Αυτό εξόργισε τον «ισχυρό» άνδρα της ΠΑΕ, ο οποίος σκαρφάλωσε τα κάγκελα και προσπάθησε να επιτεθεί σε έναν οπαδό που τον έβρισε χυδαία, με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου να του απαντά αναλόγως.

Η κατάσταση πήρε διαστάσεις καθώς ο Αχιλλέας Μπέος προσπάθησε να κυνηγήσει τον οπαδό και μάλιστα έφτασε μέχρι και έξω από το γήπεδο, εκεί όπου και άλλοι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου άρχισαν να φωνάζουν εναντίον του Μπέου: «Γύρνα στον Πανιώνιο, ντροπιάζεις τον Βόλο» και «Πήγαινε να τα βρεις με τον Πατέρα και φύγε από εδώ» και πολλά άλλα.

Κείμενα - Αναλύσεις από ΑΡΔΗΝ - ΡΗΞΗ

ΣΠΙΘΑ, Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών

ΣΠΙΘΑ, Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών
Μίκης Θεοδωράκης